2017-02-07
Warbud laureatem tytułu "Ten, który zmienia polski przemysł" A.D. 2016

Redakcja Magazynu Gospodarczego Nowy Przemysł oraz portalu wnp.pl już po raz siedemnasty nadała honorowe tytuły „Tego, który zmienia polski przemysł". Wyróżnione zostały firmy i osoby, które w istotnym stopniu wpływają na pozytywne zmiany w polskim przemyśle i całej gospodarce. W imieniu Warbud SA nagrodę odebrał Mirosław Józefczuk, Członek Zarządu.
- Tak naprawdę w tym miejscu powinni stać wszyscy pracownicy Warbudu, to jest ponad 1000 osób, które zapracowało na tę nagrodę. Chciałbym im podziękować. To oni od ponad 25 lat tworzą historię firmy. To oni stworzyli z malutkiego start-upu na początku lat 90., jeszcze z prezesem Włodzimierzem Włodarczykiem, firmę o obecnych rozmiarach, z obrotem ponad 1 mld zł - powiedział Mirosław Józefczuk.

Warbud wyróżniono za solidność i rzetelność oraz aktywność w budownictwie przemysłowym. - Spółka jest stabilna, wiarygodna oraz ciesząca się zaufaniem rynku i partnerów. To firma budowlana o zdywersyfikowanej działalności, aktywna w polskich miastach i z powodzeniem współpracująca z administracją. Należy do niestrudzonych propagatorów inwestycji w formule partnerstwa publiczno-prywatnego. - To fragment uzasadnienia kapituły przyznającej wyróżnienia.
- Tegoroczni wyróżnieni to ludzie i zespoły menedżerskie w różny sposób realizujący ideę innowacyjności, kreujący nowe wartości w polskiej gospodarce poprzez odważne konsolidacje i akwizycje, kooperujący z europejskimi liderami nowych technologii i wprowadzający na rynek nowoczesne produkty. To konsekwentni, odpowiedzialni i rzetelni inwestorzy budujący przesłanki wzrostu gospodarczego w Polsce - powiedział Wojciech Kuśpik, wydawca Nowego Przemysłu oraz portalu wnp.pl, prezes Grupy PTWP.
Wieczorna gala zwieńczyła odbywające się 6 lutego w Warszawie „Forum Zmieniamy Polski Przemysł". Uczestniczył w niej m.in. Jerzy Kwieciński, Wiceminister Rozwoju.